VÅRE KLASSER

Her kan du lese  om våre klasser.
For å hjelpe deg å velge klasse, har vi kategorisert klassene med tempo og nivå. Tempo referer til hvor raskt vi skifter mellom øvelsene og nivå indikerer kompleksiteten i klassen. I alle klasser vil iYogas lærere gi deg instruksjoner og lære deg hvordan du kan benytte ulike tilpasninger slik at du får utbytte av øvelsene og opplever mestring. Timene vil også 
preges av instruktørens måte å formidle yoga. 

 

Tempo

Rolig tempo:

Myke og rolige bevegelser som både kan holdes over tid eller gjøres i et behagelig tempo som er lett å følge.  Du blir ikke svett, men vil oppleve å ha beveget kroppen på en god måte. 

Moderat tempo:

Instruksjoner som er lett å følge for alle. Du kan bli varm og kanskje svett i klasser med moderat tempo, men du vil fortsatt oppleve å ha god tid mellom øvelsene, og når det gis instruksjoner og veiledning. 

Raskt tempo:

Instruksjon og bevegelse mellom øvelsene foregår i et raskt tempo. Dynamikk og tempo i klassen gir varme og du kan kjenne at pulsen øker. 

Nivå

Nivå 1: 

Enkle overganger mellom øvelsene som alle mestrer. Det jobbes ferdig i ett plan før det gjøres øvelser i neste plan. Slik unngår du hyppige skifter mellom liggende, sittende og stående øvelser. 

Nivå 2: 

Variert og tilpasset øvelsesutvalg som gir opplevelse av mestring. Skiftene mellom de ulike plan er lett å følge. Ingen avanserte balanseøvelser eller bindinger. 

Nivå 3:

Kan inneholde avanserte og krevende øvelser som eksempelvis bindinger og balanseøvelser. Bevegelse og skifte i alle retninger samt plan kan gjøres raskt og hyppig.

YIN IYOGA

IMG_4711.jpeg

I Yin iYoga gjør du øvelser som tøyer i muskulatur og bindevev, samtidig som du lar kropp og sinn hvile. I klassen er det fokus på pust og avspenning, som skaper en unik ro som hjelper til med å løse opp i muskelspenninger, samt redusere mentalt stress. Øvelsene i Yin iYoga holdes fra ca. 2 - 10 minutter. Tøyende øvelser i bindevevet og muskulatur stimulere væske-produksjonen i ledd, fasia og muskulatur. Slik «smører» øvelsene kroppen, som kan redusere smerte og bedre samt øke bevegelighet. Avspenning og ro gir mange opplevelse av mer energi, samt bedre søvnkvalitet.
Når du deltar på Yin iYoga kan du gi slipp på hverdagens krav og plikter. Du vil oppleve å lande, og være tilstede her og nå, som også reduserer fysisk og mentalt stress.
Yin iYoga for alle.
På timeplanen finner du Yin iYoga med rolig tempo nivå 1.

 

Høsten 2022. Kurset varer til og med uke 50
Mandager kl 20.15.21.30
Torsdager kl 19.00-20.00
Ønsker du fast plass betaler du for resterende av kurset.

​Våren 2023. Fra uke 3-24
Mandager 75 minutter kl 20.15-20.15
Pris kr. 3260,-. Ikke kurs uke 8, 14,15 og 20.

Tirsdager 60 minutter kl 17.45-18.45
Pris kr. 3130,- . Ikke kurs uke 8,14 og 20.

Høsten 2022 underviser Børre mandager, og fra våren 2023 vil Børre underviser tirsdager. Når du deltar på Børres klasse vil du rask kjenne at du slapper av. Han skaper en ro i yogarommet som du vil kjenne at du kan falle til ro i, og“bare være her og nå. Han gir deg individuell veiledning og tilrettelegger øvelser når du har behov. Børre er opptatt av at du skal få utbytte og kjenne at øvelsene har effekt, både fysisk og mentalt. Derfor er det ikke viktig at alle gjør samme øvelser, heller at du opplever at  øvelsene har effekt. Børre møter du også på workshops som Luksus Yin iYoga og Yin iYoga og gongbad.

Høsten 2022 underviser Sunniva torsdager, fra våren 2023 vil Sunniva underviser mandager. Sunniva utstråler varme og omsorg, og når du deltar på Sunnivas klasse vil du oppleve at hennes ro og tilstedeværelses smitter over på deg. Sunniva har tro på at yoga har en unik evne til å gi dyp kontakt med kropp og sinn. I hennes klasser vil du oppleve at hun knytter sammen fysisk og mental tilnærming til yoga. Hun er også opptatt av å gi rom for utvikling basert på den enkeltes behov. Som lærer har Sunniva fokus på at alle skal bli sett og føle seg trygge på matten. Sunniva møter du også på Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2. 

Høsten 2022 møter du Kayas på Yin iYoga torsdager. Når du deltar på Kaya klasser vil du oppleve at hun knytter yogaens fysiske, mentale og emosjonelle side sammen på en naturlig måte. Kaya er opptatt av å skape et trygt og godt rom hvor du kan falle til ro og ta imot virkning av øvelsene. Når sinn og kropp slapper av og er rolig, vil øvelsene ha større effekt. Kaya er opptatt av at du skal oppleve mestring og få mulighet til å dykke dypere inn i den fantastiske verdenen av yoga. Når du kommer til Kaya´s klasse vil du bli møtt av et varmt smil og en vennlighet som du vil kjenne preger klassen. Kaya møter du også på Dynamisk yoga moderat - raskt tempo nivå 2-3 og på Yoga mot stress våren 2023. Kaya har også workshop som Yogaspa og måne-seremonier.

Våren 2023 vil Anne Kristine og Carina undervise Yin iYoga tirsdager sammen med Børre. Anne Kristine og Carina er opptatt av at yogaen skal tilpasses deg. Du skal ikke tilpasse deg yogaen. Når du deltar på deres klasse vil du oppleve at de ser hver enkelt deltaker, og gir den enkelte individuelle tilpasninger og veiledning. Anne Kristine og Carina er opptatt av å se hver enkelt, og skape et rom som føles trygt og godt å være i for alle. Smilet og latteren sitter også løst hos dem begge. I Anne Kristine og Carina´s klasser vil du oppleve at det en uhøytidelig og inkluderende atmosfære, hvor du kan lande og slippe taket på hverdagens krav og plikter.  Anne Kristine møter du også på Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 tirsdager, Flyt iYoga raskt tempo nivå 2 onsdager, Rygg og nakke yoga onsdager og Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2 fredager. Carina møter du på Styrke iYoga raskt tempo nivå 2. Fra våren vil du møte Carina på Yoga mot stress mandager. I tillegg vil du møte dem begge på ulike workshops.

MEDIYOGA

IMG_5048_edited.jpg

Mediyoga er basert på Kundalini yoga og var etablert som en rehabiliterende yogaform. Mediyoga kan gi bedre søvn, regulere blodtrykk, forbedre hormonbalanse samt redusere rygg-/nakkesmerter og hodepine. Mediyoga er basert på kunnskap og forskning om hvordan øke indre ro samt redusere stress og smerter.

En Mediyogaklassen begynner med inntoning og pusteøvelse, og fortsetter med myke og fleksible øvelser med gjentatt bevegelser i 1-3 minutter. Det er pustepause mellom øvelser, og det settes av tid til hvile og meditasjon. Klassen avsluttes med en kort avspenning og uttoning. Mediyoga er veldig rolig yogaform, og det gir god tid til å fokusere på deg selv og dine behov. Når du gjør øvelser, hviler og mediterer, vil du kjenner at du får kontakt med pusten og kan landet i øyeblikket. I Mediyoga jobbes det både fysisk, mentalt og på det følelsesmessige plan. Du vil få alternativer og tilpasninger når du har behov og trenger det. Mantra (yogasang) som synges har en beroligende effekt på kropp og sinn. Lyden og vibrasjonene stimulere sanser og følelser og resonnere i kroppen som tilbringer harmoni og balansen.

Mediyoga passer for alle, og spesielt for deg som ønsker å redusere mentalt og fysisk stress, samt har behov for å gjøre øvelser som øker overskudd og energi.

Kurset fokusere på endokrine kjertelsystemet og lymfesystemet. Det vil gjøres programmer som hjelpe til å vitalisere og balansere hormonsystemet og immunforsvar.

Høsten 2022. Kurs fra uke 45-50.

Tirsdager kl 19.00-20.00

Pris kr 990,-

Booker du  fast plass på kurs etter kurs oppstart , betaler du for resterende av kurset.

 

Våren 2023, fra uke 3-24
Torsdager kl 19.00-20.00

Kurspris kr 3130,- . Ikke kurs uke 8,14 og 20.

 

Høsten 2022 underviser Julia Mediyoga. Våren 2023 vil du møte både Julia og Anita som lærer på Mediyoga. Begge benytter Mediyoga som en del av sin daglige praksis, og brenner for å gi deg mulighet til det samme:-) Når du deltar på klassen vil du også få innsikt i hvordan du benytte øvelsene i hverdagen. Julia og Anita skaper en ro i yogarommet hvor det er godt å være. De har mange av de samme kvaliteter som lærere, samtidig som du er ulike og supplere hverandre. Når du kommer på klassen vil du møte  to dyktige lærer som formidle gleden av å gjøre yoga.

 

Anita møter du også på Yoga for stress mandager kl 17.45-18.45 våren 2023, og på workshops.

Julia møter du også på Yoga for gravide torsdager kl 17.45-18.45 våren 2023, og på ulike workshops.

DYNAMISK YOGA

IMG_5328.jpeg

Dynamisk yoga er en klasse hvor du gjør øvelser for hele kroppen. I løpet av klassen vil du gjøre styrkende, tøyende og avslappende øvelser. I dynamisk yoga vil du gjøre både  dynamiske og statiske øvelser, som er styrkende for ben, mage, rygg, armer og skuldre, og som løser opp i stiv og spent muskulatur.  Når du deltar på Dynamisk yoga vil du få veiledning og alternativer slik at du får utbytte av øvelsene og opplever mestring.

I Dynamisk yoga er det en nysgjerrig og utforskende tilnærming til yoga. Du vil oppleve at det er en lett og uhøytidelig stemning og en inkluderende atmosfære i klassen. Etter klassen kjenner du at kroppen er mykere og fylt av følelsen av letthet og glede. 

Dynamisk yoga passer for alle som ønsker å gjøre yoga med varierte bevegelser. Velg den klassen som har det tempo og nivå som passer for deg. 

På timeplanen finner du Dynamisk yoga med moderat og raskt tempo - nivå 2-3.

Høsten kurs varer til og med uke 50.

Våren 2023. Fra uke 3 - 24.

 

Mandag kl 19.00-20.00 underviser Sunniva Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2.

Høst 2022. Kurset varer til og med uke 50.

Booker du fast plass på kurs betaler du for de resterende ganger av kurset.

 

Vår 2023

Pris kr 2650,- Ikke yoga uke 8, 14, 15, 18 og 20.

Når du deltar på denne klassen vil du oppleve å ha god tid i alle øvelsene. Ønsker du å delta på en klasse med en god balanse mellom dynamiske øvelser med moderat belastning og rolige øvelser som tøyer og løser opp i spent og stiv muskulatur passer denne klassen for deg. Klassen avslyttes med en lang avspenning som etterlater en unik ro i kropp og sinn. 

Sunniva er en lærer som du umiddelbart vil oppleve varme fra. Hun utstråler varme og omsorg. Når du deltar på Sunnivas klasse vil du oppleve at hennes ro og tilstedeværelses smitter over på deg. Hun formidler og underviser yoga slik at du vil oppleve mestring.  

Du vil også kjenne i kropp og sinn hvordan hun knytter sammen fysisk og mental tilnærming til yoga. Sunniva møter du også på Yin yoga mandager. 

Tirsdag kl 20.15-21.30 underviser Kaya Dynamisk yoga moderat til raskt tempo nivå 2-3.

Høst 2022. Kurset varer til og med uke 50.

Booker du fast plass på kurs betaler du for de resterende ganger av kurset.

 

Vår 2023

Pris kr 3870,- Ikke yoga uke 8, 14,15 og 20.

Når du deltar på Kayas Dynamisk yoga  vil du oppleve hvordan yogaens fysiske, mentale og emosjonelle side møtes på en naturlig måte. Kaya har en unik evne til å flette inn yogaens filosofien når hun underviser. Hun deler og snakker om temaer og anekdoter som gir mulighet til ettertanke, og til å reflektere over egen livssituasjon. I Kayas Dynamisk yoga  klasser vil du også få mulighet til å leke med utfordrende stillinger og ulike balanseøvelser. I klassen vil det være variert tempo. I solhilsen vil du oppleve at du flyter med og skaper varme, for så holde stående stillinger i flere pust som utfordrer statisk styrke. Kaya er opptatt av at du skal oppleve mestring og få mulighet til å dykke dypere inn i den fantastiske verdenen av yoga. Kaya møter du også på Yoga mot stress mandager.

Onsdag kl 20.30-21.30 underviser Anna Dynamisk yoga moderat til rask tempo nivå 2. 

Høst 2022. Kurset varer til og med uke 50.

Booker du fast plass på kurs betaler du for de resterende ganger av kurset.

 

Vår 2023

Pris 3130,- Ikke yoga uke 8,14 og 20.

I denne klassen vil du få noe m er fysiske krevende øvelser. Tempo kan til tider være raskt slik at du vil oppleve at pusten og pulsen øker. Liker du å bli varm, sliten og kjenne at du har trent, passer Dynamisk yoga moderat - raskt tempo nivå nivå 2 med Anna for deg. 

Anna er en lærer som underviser fysiske krevende klasser på en slik måte at du orker å gi det lille ekstra. Hun har alltid et smil som smitter. Anna har lang og bred erfaring fra yoga, styrketrening og kondisjonstrening. Når du deltar på Annas klasser, vil du oppleve at hun benytter sin brede kunnskap i undervisningen. Anna møter du også på Ashtanga yoga torsdager. 

Fredag kl 10.00-11.00 underviser Anne Kristine Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2

Høst 2022. Kurset varer til og med uke 50.

Booker du fast plass på kurs betaler du for de resterende ganger av kurset.

 

Vår 2023

Pris 3130,- Ikke yoga uke 8,14 og 20.

Når du deltar på denne klassen vil du få en god balanse mellom dynamiske øvelser med moderat belastning og rolige øvelser som tøyer og løser opp i spent og stiv muskulatur Øvelsene gjøres i et tempo hvor du vil oppleve å ha god tid i alle øvelsene. 

Når Anne Kristine underviser vil du raskt kjenne at hun skaper en uhøytidelig og inkluderende atmosfære i yogarommet. Hun vil også motivere deg til å yte det lille ekstra, nesten så du ikke merker at du tok litt ekstra i:-) Anne Kristine møter du også på Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 tirsdager, Rygg og nakke yoga onsdag og Flyt iYoga onsdag

FLYT IYOGA

IMG_5410.jpeg

Flyt iYoga er en dynamisk klasse med mye bevegelse hvor det er minimalt med belastning på armer, skuldre og håndledd. Øvelsene settes sammen i sekvenser med flytende overganger, gjerne i en god kombinasjon av styrkende øvelser og bevegelighetsøvelser. Når du deltar på klassen vil du kjenne at du får økt styrke i ben, mage og rygg, samt at du får løst opp i spent muskulatur. Det er også fokus på pust som hjelper til med å lande i øyeblikket og gi fysisk og mental avspenning. 

Klassen passer for deg som ønsker å gjøre yoga med raskt tempo, og med minimalt av belastning på armer og skuldre. I klassen tilnærmer vi oss yoga med en nysgjerrig, utforskende og leken holdning.  Du vil få alternativer ved behov, slik at du skal få utbytte og oppleve mestring når du deltar.

Høst 2022. Kurset varer til og med uke 50.

Onsdager kl 19.15-20.15

Ønsker du fast plass betaler du for resterende av kurset.

Vår 2023. Kurs fra uke 3-24

Onsdager kl 19.15-20.15

Pris kr 3130- Ikke yoga uke 8, 14 og 20.

Anne Kristine og Patricia underviser Flyt iYoga. Begge har lang og bred erfaring fra å undervise yoga, kondisjon- og styrketrening. Du vil raskt oppleve at de begge deler raust av sin kunnskap når de underviser. Når du deltar på Flyt iYoga vil du erfare å få god variasjon av øvelser og innhold i klassene. I tillegg til å utfordre kroppen, vil du oppleve at Patricia og Anne Kristine  bringer inn temaer som både kan knyttes til fysisk og psykisk helse. 

Anne Kristine møter du også på Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 tirsdager, Rygg og nakke yoga onsdager og Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2 fredager.

Patricia møter du også på Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 torsdager høsten 2022, og Styrke iYoga raskt tempo nivå 2 tirsdager fra våren 2023.  

STYRKE IYOGA

IMG_5372.jpeg

Styrke iYoga kombinerer funksjonell styrketrening og yoga. I klassen gjør du styrkeøvelser for store og små muskelgrupper, balanseøvelser og bevegelighetsøvelser som kan forebygge for skader og muskelsmerter. For å oppnå god og effektiv styrketrening for alle muskelgrupper benyttes strikker og slides som motstand. I klassen er det også fokus på pust, ro, avspenning og tilstedeværelse, som har god effekt på mental helse. Styrke iYoga gjør deg sterkere, og du vil oppleve at øvelsene løser opp i spenninger og gir økt bevegelighet. Fysiske øvelser, fokus på pust og tilstedeværelse gir mer overskudd og mindre mentalt stress.

Styrke iYoga  passer for alle som liker å trene styrke og gjøre yoga. Øvelser tilpasses slik at du får den belastning og de utfordring som er best for deg. 

På timeplanen finner du Styrke iYoga med moderat og raskt tempo, nivå 1 og 2.

 

Styrke iYoga raskt tempo nivå 2
Styrke iYoga raskt tempo nivå 2 passer for alle som liker å trene hard og effektiv styrke samt gjøre yoga. Tempo er raskt og det kan være hyppige skifter mellom øvelser. 

 

Høsten 2022. Kurset varer til og med uke 50
Mandager kl 17.45-18.45
Ønsker du fast plass betaler du for resterende av kurset.

Våren 2023. Fra uke 3-24
Tirsdager kl 19.00-20.00

Fast plass på kurs:
Pris kr. 3130,-. Ikke kurs uke 8, 14 og 20.

Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 
Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 passer for alle som liker og ønsker å trene styrke med moderat belastning samt gjøre yoga.  Øvelser gjøres i et tempo som er enkelt å følge. Øvelsesutvalget er også enkelt å tilpasse ditt nivå. Når du deltar på Styrke iYoga moderat tempo tilpasses øvelsen slik at du kan velge å ha mindre belasting. Klassen kan også passe for gravide som ønsker å trene styrke og bevegelighet under svangerskapet. 

 

Høsten 2022. Kurset varer til og med uke 50
Tirsdager kl. 10.00-11.00
Torsdager kl 17.45-18.45
Ønsker du fast plass betaler du for resterende av kurset.

Våren 2023. Fra uke 3-24

Fast plass på kurs:
Tirsdager kl 10.00-11.00
Pris kr. 3130,-. Ikke kurs uke 8, 14 og 20

Anne Kristine, Patricia og Carina underviser Styrke iYoga klasser. De har alle lang og bred erfaring fra yoga og styrketrening. Både som lærer og utøvere. Som lærer komplementerer de hverandre. Dette gir deg variasjon i din yogapraksis, som er helsefremmende.  Anne Kristine, Patricia og Carina har alle en unik evne til å gi deg følelsen av å bli sett. Du vil også oppleve at de tilrettelegger for at du skal oppleve mestring, samtidig som du får mulighet til å utfordre deg selv. Som lærere har de en uhøytidelig tilnærming til yoga, og det er alltid en lett og god stemning i yogarommet når de leder klasser.

ILØPING

IMG_2160.jpeg

I iLøping trener du ute sammen med andre. Du motiveres til å ta utfordringer samtidig som du opplever mestring. Regelmessig trening ute i naturen gir økt velvære, bedre humør og søvnkvalitet samt mer energi. I løpet av kurset får du varierte treningsøkter, i hovedsak på grusveier og stier. iLøping gir deg også ideer og inspirasjon til egen trening.
Kurset passer for alle. Både for deg som løper i dag, og for deg som ønsker å begynne å løpe. Det er ingen krav til forkunnskaper eller at du trener regelmessig. I dag har vi ikke tilbud om iLøping. Send oss mail om du ønsker å melde din interesse for iLøping.

Meld din interesse for kurs

BARSEL YOGA

IMG_4800.JPG

Mer beskrivelse kommer. 

Kurset vi inneholde en kombinasjon av Mediyoga øvelser med fokus på å løse opp i spent muskulatur, med fokus på rygg og nakke. Mildt styrkende øvelser for mage og rygg. Det vil også være øvelser for delt magemuskler. Klassen vil avsluttes med babymassasje. 

Vår 2023, 9 og 10 ukers kurs

Onsdager kl 10.30 -11.30

Kurs 1: Uke 3-13. Ikke kurs 8.
Pris 1670-

Kurs 2: Uke 15-24. Ikke kurs  20.

Pris kr 1500,- 

Meld deg på kurs

RYGG OG NAKKE YOGA, rehabiliterende og opptrenings yoga

Rygg og nakke yoga passer for personer som har smerter og spenninger i kroppen, eller kjenner at de  har lite energi. Opplever du at smerter og spenninger er et hinder for aktivitet, kan du delta på Rygg og nakke yoga. Klassen egner seg også for deg som har  vært i lite aktivitet over lengre tid, og ønsker å komme i gang med trening/yoga.
Rygg og nakke yoga kan også passe for gravide. I Rygg og nakke yoga gjør du myke øvelser i et rolig tempo. Det gjøres avspenningsøvelser, bevegelighetsøvelser,  tøyende øvelser samt funksjonelle styrkende øvelser. Dette er øvelser som en bra å gjøre for den gravide.

Rygg og nakke yoga er en rolig klasse hvor alle øvelser gjøres i et rolig tempo. Det gjøres øvelser for hele kroppen, som bevegelighetsøvelser,  tøyende øvelser, funksjonelle styrkende øvelser samt avspenningsøvelser med fokus på pust. Alle øvelsene er rehabiliterende og forebyggende for smerter og spenninger, og er tilpasset slik  at alle kan utføre øvelsene på sitt nivå. 

Når du deltar på nakke og rygg yoga vil du oppleve at bevegelse og fokus på pust og avspenning etterlater en ro i kropp og sinn, som øker opplevelse av velvære. Evne til avspenning kan også gi økt konsentrasjonsevne.

Rygg og nakke yoga kan legge grunnlag for at du på sikt kan øke belastning på aktivitet. Når du kjenner at du er klar for mer belastning i øvelsene, kan klasser som  Styrke iYoga moderat tempo med nivå 1 og Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2 være klasser du kan delta på .

Er nivået i Rygg og nakke yoga perfekt for deg, vil klasser som Yin yoga  og Yoga mot stress være klaser som kan passe for deg. 

Høsten 2022. Kurs varer til og med uke 50.

Ønsker du fast plass betaler du for resterende av kurset.

Vår 2023, 9 og 10 ukers kurs

Onsdager kl 18.00-19.00

Kurs 1: Uke 3-13. Ikke kurs uke 8.

Pris kr 1670-

Kurs 2: Uke 15-24 Ikke kurs uke 20.

Pris kr 1500,- 

 

Anne Kristine underviser Rygg og nakke. Hun har bred og lang erfaring i å underviser yoga og styrke- og kondisjonstrening. Når du deltar på klassen vil hun gi deg alternativer og individuelle tilpasninger. Du vil oppleve det trygt og godt å delta på Rygg og nakke yoga med Anne Kristine. Anne Kristine møter du også på Styrke iYoga moderat tempo nivå 1 tirsdager, Flyt iYoga raskt tempo nivå 2 onsdager og Dynamisk yoga moderat tempo nivå 2 fredager. 

YOGA MOT STRESS

IMG_4339.jpeg

I Yoga mot stress gjør du øvelser som redusere stress. Du vil gjøre Mediyoga programmer mot stress og utbrenthet, øvelser fra restorativ yoga og yogaøvelser/bevegelighetsøvelser som løser opp i muskelspenninger. Du vil også bli guidet inn i dyp avspenning, gjøre pusteøvelser og meditasjon. Øvelser i Yoga mot stress roer ned og reduserer mentalt og fysisk uro, som etterlater en god energi i kropp og sinn, og gir opplevelser av mer energi. Yoga mot stress passer for alle som opplever å ha høyt stressnivå og lite energi. Yoga mot stress passer også for personer som har ME/utmattelsessyndrom eller er utbrent. 

 

Vår 2023, 8 ukers kurs

Mandager kl 17.45-18.45
Kurs 1: Uke 3-11. Ikke kurs uke 8.

Pris kr 1350,-
Kurs 2: Uke 12-24. Ikke kurs uke 14, 15, 18, 20 og 22.
Pris kr 1350,-

Anita, Kaya og Carina underviser Yoga mot stress. Som lærere har de ulike kvaliteter og styrker. Anita er Mediyoga lærer, når hun underviser vil du gjøre Mediyoga Programmer mot stress og utbrenthet. Anita skaper er en varme som inviterer til å gi slipp. Hun møter deg hjerte til hjerte, og formidler yoga på en måte som gjøre at du kan lande i øyeblikket. I Kayas klasser vil du gjøre restorative yogaøvelser som bringer deg inn i dyp hvile, som stimulere nervesystemet og er stressreduserende. Kaya bringer inn yogafilosofi på en naturlig måte, som også gir refleksjoner til ettertanke. Carina vil i sine klasser bringer inn en god kombinasjon av rolige øvelser som løser opp i spent muskulatur, mindfulness og fokus på pust. Carina er opptatt av å se hver enkelt og skape et trygt og godt rom å være i når du deltar på yoga. I yoga mot stress vil du møte tre dedikerte lærer som alle er opptatt av å gi deg en god yoga opplevelse. 

YOGA FOR GRAVID
YOGISK FØDSELFORBEREDENDE KURS

DSC_8014.jpg

YOGA FOR GRAVIDE

Yoga for gravide er en rolig klasse med fokus på avspenning, tilstedeværelser og myke bevegelser, som stimulere vekst for babyen i magen og velvære for deg under svangerskapet.
Yoga for gravide er basert på Mediyoga, som har sine røtter fra Kundalini Yoga. Mediyoga har en forskningsbasert tilnærming til yoga, hvor fokus i mange av øvelsene er å stimulere produksjon oksytocin, som er stressreduserende, og hjelper til å øke sirkulasjonen og balanserer hormonene i kroppen.
På kurset  vil du gjøre rolige tilpassede bevegelser som masserer og løser opp i muskelspenninger og øker sirkulasjon i muskulatur. Bevegelsene vil etterlate en god følelse i  kroppen og sinnet.
Pusteøvelser, avspenningsøvelser og meditasjoner vil i tillegg til å være stressreduserende mentalt og fysisk, også skape bånd mellom deg og babyen i magen.
Gjennom hvile gir du kroppen mulighet til å gjøre det den skal, som å gjøre det beste ut av å være gravid.
Kroppen vet hva den skal gjøre hvis den får en sjanse til å gjøre det. På kurset Yoga for gravide vil du gjøre øvelser som er godt for godt for deg som går svanger og for babyen i magen.

Høst 2021. Kurs uke 44 -50

Tirsdager kl 17.45-18.45

Pris 1160,-
Booker du plass etter kursstart, betaler du for resterende kurs

Våren 2023. 9 og 10 ukers kurs.

Torsdager kl 17.45-18.45

Kurs 1, 10 ukers kurs, uke3-13. Ikke kurs uke 8.

Pris kr. 1670,-

Kurs 2, 9 ukers kurs, uke 15-24. Ikke kurs uke 20.

Pris kr. 1500,-

Julia underviser yoga for gravide. Hun har har flere utdanninger innen barne-, barsel- og yoga for gravide. Hun er selv mor til fire og har hatt god nytte av Mediyoga under svangerskap. Julia brenner for å dele yoga med alle typer mennesker, i alle aldre og i ulike livssituasjoner. Julia er opptatt av at alle som kommer på yoga skal oppleve at det er godt å delta på yoga. Når du kommer på Yoga for gravide skaper Julia et rom hvor du som gravid kan få tid til å hvile og bare være. 

YOGISK FØDSELFORBEREDENDE KURS

”En fødsel er et mirakel...”. 

Yogisk fødselsforberedende kurs forberede deg til den kommende fødsel, fysisk, mentalt og emosjonelt. Kunnskap gir trygghet, på kurset får du kunnskap og informasjon du kan nyttegjøre deg av under fødsel.  Du vil lære teknikker og øvelser, som avspenningsøvelser, pusteøvelser og fysiske øvelser, som du kan benytte når du er i fødsel.
Du vil også øve på å benytte visualisering som støtte før og under fødsel.

På kursene vil du jobbe med temaer som:
Hvordan møte det som kommer i fødsel.
En fødsel kan du se på som et maraton, eller en fjelltopp du skal bestige. Noen fødsler går raskt, og andre kan vare i mange timer. På kursene vil du vi snakke om hvordan du kan porsjonere din energi. Vi vil snakke om hvordan du kan fokusere arbeid under rier og hvordan hvile mellom rier.  

Hvordan benytte pust som verktøy og "yogiske fødestillinger" 
På kurset vil gjøre ulike pusteøvelser. Pusten er din beste venn under fødsel. Pusten bistår deg gjennom riene og hjelper deg til å slappe av. Pust påvirker oxytocin produksjon, som virker smertelindrer, stimulerer rier og hjelper livmoren å trekke seg sammen etter fødsel og stimulerer melkeproduksjonen. 

Hvordan forberede deg til fødsel, fysisk, mentalt og emosjonelt.
På kurset vil du gjøre pusteøvelser og bevegelse/yogaøvelser som du kan benytter under fødsel. Fra du får første rie, og til du møter babyen din for første gang kropp til kropp. . Vi vil tematisere og tilrettelegge for at du kan tenke gjennom hva du trenger fra andre for å yte ditt aller beste. Og hvordan du kan snakke til meg selv slik at du får krefter og kan være i øyeblikket. 

 

Høst 2022

Kurs 1: Fredag 4.11 og 11.11
Kurs 2: Fredag 15.11 og 2.12

Pris kr 750,- pr kurs. Booker du plass på både kurs 1 og 2 betaler du kr 600,- pr kurs.
Det er ikke mulig å benytte klippekort på kurset.

 

Våren 2023
Dato kommer.

 

Anne Kristine og Carina underviser Yogisk fødselsforberedende. De har begge lang erfaring i å underviser Yoga for gravide og fødselsforberedende kurs. På kurset vil de dele av sin kunnskap og lange erfaring på en lettfattelig måte og formidle hvordan du kan benytte øvelsene i “livet utenfor yogarommet”.  Når du deltar på kurset vil du oppleve at de skaper et rom hvor du kan slappe av, og at det er en raus og uhøytidelig atmosfære.

ASHTANGA YOGA 

monasterska-sesja-joga-czestochowa-47.JPG

Ashtanga vinyasa yoga er en yogaretning, eller et yogasystem K.Pattabhi Jois lærte av sin lærer Tirumalai Krishnamacharya, og som Pattabhi igjen lærte videre til sine elever. Nå kan du delta på Ashtanga vinyasa yoga hos iYoga, hvor  Anna vil lærer deg systemet. Øvelsene i Ashtanga vinyas yoga gjøres i en flytende fast rekkefølge, hvor pust og bevegelse synkroniseres. 

 

Ashtanga vinyasa yoga er en dynamisk yogaform som ofte beskrives som en fysisk krevende yogaformer. Ashtanga yoga er en kraftfull yogaform som øke mobilitet, gjør deg sterkere, og gir deg mer energi. På kurset er det fokus på utførelse av øvelsene. Du vil lære Ashtanga-yoga teknikker, og hvordan du skal aktivere ulike muskler og muskelgrupper når du utfører øvelsene. I tillegg vil du lære å benytte pust som støtte, både i de fysiske krevende øvelsen og i avspenning og meditasjon. Meditasjon og avspenning skaper en indre ro som redusere stress i kropp og sinn.

 

På kurset vil det også være fokus på yoga filosofi. Du vil blandt annet få innsikt i Patanjalis Yoga Sutra åttedelt vei, og hvordan du kan inkorporere stegene i egen yogapraksis.  Ashtanga yoga og  den åttedelt vei viser viktighet av å rette oppmerksomheten mot egne valg og handlinger, og du vil få økt bevissthet om hvordan dine valg og handlinger kan påvirke fysisk og mental helse.

Høst 2022

Kurset varer til og med uke 50.

Ønsker du fast plass betaler du for resterende av kurset.

 

Våren 2023, fra uke 3-24

Torsdager kl 20.15-21.30

Kurspris kr 3870,- Ikke kurs uke 8, 14 og 20.

Anna er en lærer som sprudler over av positiv energi. Det er alltid et smil å få av Anna, og Annas smil smitter alltid. Anna har lang og bred erfaring fra yoga, styrketrening og kondisjonstrening. Når du deltar på Annas klasser, vil du oppleve at hun benytter sin brede kunnskap i undervisningen. I tillegg vil du raskt smittes av hennes lekende måte og formidle yoga på. 

Anna kan du også møter du på Dynamisk yoga onsdager, i tillegg til ulike workshops.