Yoga med eteriske oljer

Søndag 20. September kl. 18.00-19.30
Søndag 25. Oktober kl. 18.00-19.30
Søndag 22. November kl. 18.00-19.30

Velkommen til 90 minutter med ren nytelse ved å bruke eteriske oljer i kombinasjon med yoga.

Å kombinere yoga med eteriske oljer stimulerer sanse- og nervesystemet. Du vil oppleve at øvelser og oljer supplerer hverandre. Duften og påføring av oljer på hud forsterkes gjennom yogaøvelsene og omvendt.

Eteriske oljer utvinnes fra blant annet planter, røtter, trær, frø og blomster. Oljene er flyktige og fordamper raskt i kontakt med luft, effekten virker derfor både gjennom påføring på kroppen og ved innånding.
Oljene stimulerer sanse- nerve- og muskelsystemet. Derfor kan bruk av eteriske oljer påvirke emosjoner, muskelspenninger og mentale prosesser, både gjennom lukt og ved påføring. Ved å stimulere sanser kan du oppleve at minner og assosiasjoner kommer til uttrykk, kanskje også innestengte og fortrengte minner, og slik kan energier og spenninger bli forløst. Det kan også gi ny innsikt, vekke følelser i oss som vi ikke visste vi hadde, eller gi oss muligheten til å slippe følelser som vi ikke visste hvordan vi kunne gi slipp på.

Yoga kan også gi slike fysiske og mentale opplevelser. Mange erfarer at yogaens effekter reduserer fysiske og mentale spenninger.
Yoga kommer fra ordet “yuji” som på Sanskrit betyr forening. Hensikten med yoga er å forene kropp og sinn gjennom fysiske og mentale øvelser. Kroppsbeherskelse, pusteøvelser og meditasjon settes sammen og brukes som verktøy for å redusere stress, og for å oppnå total avslapning av både kropp og sinn. En sterkere, mer bevegelig og avspent kropp samt et rolig sinn gir mange helsefordeler samt økt livskvalitet.
Yoga kan redusere stress og angst samt øke din evne til oppmerksomt nærvær i egen kropp og i eget sinn.

Yoga med Eteriske oljer ledes av Marte Oftedal og Børre Jensen. I workshopen vil du få innsikt og kunnskap om bruk av eteriske oljer, både alene og i kombinasjon med yoga. Det settes av tid til å stille spørsmål, få mer informasjon og samtale om bruk av eteriske oljer og yoga etter workshopen.

Instruktør: Marte Oftedal og Børre Jensen
Pris: 310,-
Påmelding til: post@iyoga.no

NB! Det er viktig å tilpasse bruk av oljer til egen helse. Hvis du er gravid, bruker medisiner eller er under medisinske tilstander som gjør deg usikker på om eteriske oljer er for deg, rådfør deg med din lege.