Mindful eating

Mindful eating er basert på Mindful basert stress reduksjon (MBSR), som er utviklet av John Kabat-Zinn, og de 9 sulter fra boken til Jan Chozen Bays. 

I workshopen introduseres 7 holdninger i mindfulness fra MBSR, og det forklares om sammenhengen mellom mat, kropp og følelser. Du får innføring i de forskjellige sulter og du gjør samt lærer øvelser du kan benytte på egenhånd i forhold til å møte sultne. 

Workshopen avsluttes med en god avspenning hvor du kan velge å ligge på matte eller sitte på stol.

Har du mange regler knyttet til ja- og nei- mat, og skaper disse reglene kaos i hodet. Da kan Mindful eating lære deg nye tilnærminger og holdninger til mat. Mindful eating kan lære deg å skape et avslappet og naturlig forhold til mat og hvordan du kan legge merke til metthetssignalene i kroppen.

Mindful eating passer for alle over 18 år som ønsker å fokusere på samt lære mer om indre signaler og mekanismer i forholdet mat, kropp og følelser. 

I Mindful eating inviteres du til å lytte innover og legger merke til ditt eget spisemønster og hvilken sans som dominerer ditt matvalg.

Mindful Eating kan bidra til: 

  •     Du blir venn med maten.
  •     Du får økt glede og et sunnere forhold til mat.
  •     Du får økt indre ro ved måltider.
  •     Du blir mer bevisst og tilstede i eget liv.
  •     Du vil oppdage flere perspektiver på forholdet mellom mat, kropp og følelser.

 Meld deg på Mindful eating og lær å kjenne forskjell på sult og indre uro. Få erfaring slik at du blir bevisst på hva som skjer når du kobler på hele sanseapparatet og opplever hva små stunder med stillhet og ro kan bidra med.

 

Lørdag 24.8 kl. 11.00 – 13.30

Pris kr. 455,-

Kursholder Aina Gunnerud

Påmelding til post@iyoga.no

Les mer om Aina og hennes deltagelse i forskningsprosjekt om Mindful eating hos foreningen rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) og om hennes faglige bakgrunn innen ernæring og yoga.